Vintage kjolesalg juni 2018

 

Det var rene folkevandringen til vintagesalget på Dømmesmoen onsdag. Fra leserinnlegg Grimstad Adressetidene 21. juni 2018:

"Arendal Grimstad Soroptimistklubb består av aktive og samfunnsengasjerte yrkeskvinner, i alderen 32 - 90, - som på ulike vis arbeider for å bedre jenters og kvinners liv lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette gjør de via bevisstgjøring og prosjektarbeid. Samtidig gir organisasjonen mulighet for egenutvikling, ny kunnskap, og er et godt kvinnenettverk med ulik yrkesbakgrunn, hvor man får venner.

Sammen med sin vennskapsklubb i Slatina/Romania satser de nå på å gi unge jenter, og senere også gutter, seksualundervisning via «Civic Education». Helsepersonell driver opplysningsarbeidet i skoler, barnehjem o.a institusjoner i fylket. Målsettingen er å motvirke uønsket graviditet og sykdommer og å redusere antall mindreårige mødre og forlatte barn i landet.

Onsdag hadde de vintage-salg til inntekt for formålet.

Det ble den rene folkevandringen til Hagebruksmuseet på Dømmesmoen denne dagen. Der kunne man også kjøpe tomatplanter og kaffe og kaker, men nå var parkeringsplassen, utearealet og selve museet gjort om til et fantastisk klesutsalg.

De 29 medlemmene, deres slekt og venner hadde funnet frem kreasjoner «som hadde krympet i skapet», lekre kvalitetsplagg, sko, vesker, skjerf, smykker og hatter mm. som ikke ble brukt lengre. Det er ingen tvil om at gjenbruk er populært! Allerede en time før den egentlig åpningstiden, kom de første for å sikre seg «gobitene». De var det mange av. Det var trangt i det provisoriske «prøverommet», på kjøkken og bakrom hvor kvinner i alle aldre prøvde kreasjoner og gav hverandre råd. Det var kø foran det eneste speilet. Klærne fikk ben å gå på og soroptimistene fikk det travelt med å ta imot penger, oppgi VIPPS-konto og svare på spørsmål om størrelser, om det fantes ballkjoler til jenter eller mer formelle drakter, tilbehør til antrekk osv. Dermed glemte alle å telle hvor mange mennesker som kom. Samtidig hygget «medbrakte» menn og barn seg med kaffe, te, eplemost og kaker i solskinnet. Et overslag sier at et par hundre var innom og de fleste så meget fornøyde ut da de dro derfra. «Det har vært en helt fantastisk ettermiddag», ble det sagt. «Her var det mange fornøyde «kunder!» Alt var priset lavt, samtidig var det tillatt å betale mer i og med at alle fikk fortalt hva inntekten gikk til. Mange benyttet muligheten til å gi litt ekstra, både fordi plaggene var flotte og de ønsket å bidra.

Fornøyde var også soroptimistene med salget. President Wenche Norgaard» og «Romaniakomiteen» i klubben: Carol Østby, Paula Gjennestad og Lene Ellingsen gleder seg til å informere søstrene i Slatina Soroptimistklubb. De ønsker at avisen overbringer en stor takk til alle, både de som bidro med de flotte salgsvarene og alle som handlet på deres vintagemarked. De plaggene som ikke ble solgt blir solgt i Arendals voksenopplæring butikk i Arendal, forteller de."