MOT MENNESKEHANDEL

Stop menneskehandelen - nei til trafficking

Menneskehandel er krenking av menneskeverdet og innebærer alvorlig brudd på menneskerettighetene.  Soroptimister verden over er opptatt av å bekjempe maktovergrep og kriminell utnyttelse av barn og voksne. Å spre informasjon for å vekke engasjement hos publikum, er et av våre viktigste virkemidler. Det være ved blandt annet å holde åpne seminarer, teaterforestillinger og salg av lilla sløyfer. Arendal-Grimstad soroptimistklubb  engasjerer seg sterkt i arbeidet og er synlige både med å støtte teaterforestillinger og med artikler om temaet. Les mer om teaterforestillingene "Valgt det..? og "Hva skriver de hvem om", prosjekt "Lilla sløyfer" samt en meningsfull dag i Kristiansand da to soroptimister fra klubben besøkte Prostitusjonstiltaket i Kristiansand og Shalams prosjekt med fire store bager, en liten og en plastpose med «nødvendighetsartikler», sokker, luer, sjal/skjerf, ull undertøy, pyjamaser som ble overlevert mulige ofre for menneskehandel.


Artikkel fra Grimstad Adressetidene 27.2.2018: "Engasjer deg i kampen mot menneskehandel"

Artikkel om vellykket forestilling i Arendal fra Agderposten 13.3.2018. Stykket "Valgt det ...ble også vist på Drottningborgskole samme dag, foran 120 elever.

Artikkel om Menneskehandel fra Arendals Tiende 4.april 2017 skrevet av Wenche Norgaard og Eva Wiksén Næser (mer lesbar tekst)

Arendal-Grimstad soroptimistklubb tar stilling til menneskehandel. Les 10.desember-appellen 2016 i anledning Fn's menneskerettighetsdag.  "Ingen mennesker til salgs!" fra Tvedestrandsposten

Les også PRF Rapport - Helping Victims of Human Trafficking.

 

Komite for Mot menneskehandel består av:

Eva Wiksén Næser

Marita Baugstø

Wenche Norgaard

Dana Dziakova

Guro Bulien

Reidun B. Topland